» » Retseptisahtel: Kergelt vürtsikas kurkumipiim ehk kuldne piim

Retseptisahtel: Kergelt vürtsikas kurkumipiim ehk kuldne piim

Kas teadsid, et kurkum sisaldab hulgaliselt toitaineid, eriti just antioksüdante ja põletikuvastaseid ühendeid?

Kõik eelpool mainitud aitab kaitsta rakke kahjustuste eest, tõrjuda haigusi ning aitavad kaasa ka Sinu üldisele tervisele. Teine põhjus, miks tasub kergelt vürtsikat kurkumipiima juua, on see, et see lihtsalt maitseb imehästi eriti just pimedatel sügis- ja talveõhtutel ning pealekauba lausa pakatab tervisest!

 

Retsept: Kurkumipiim ehk kuldne piim 1L

Pilt: Vigri kohvik

 

Koostisained:

  • 3 tassi / 750 ml India pähkli piim
  • 1 tass / 250 ml kookospiim (näiteks Real Thai kookospiim 17-19%)
  • 4 tk kardemoni kuprad
  • 1 tl vaniljepasta
  • 2 tl kurkum
  • 15g ingveri juur
  • 2 tl roosuhkur
  • 0,5 tl kaneel
  • 3-4 keerdu värskelt jahvatatud musta pipart
  • 1 tk aniis

Hea teada: kõiki koostisosi võid soovi korral julgelt juurde lisada või ära jätta, tee täpselt selline kurkumipiim, nagu süda soovib.

 

Valmistamine:

  1. Kalla India pähkli piim ja kookospiim potti koos vürtside ja suhkruga;
  2. Purusta kardemoni kuprad noa küljega või näppude vahel ja lisa see potti;
  3. Riivi ingverit ja lisa ka see potti
  4. Lase korraks kurkumipiim keema ning seejärel kuumuta seda madalal tulel umbes 5 minutit. Hea teada: Liiga suurel kuumusel kuumutades läheb India pähkli piim tükki/ eraldub;
  5. Kurna jook läbi sõela ning jahuta see;
  6. Serveerimisel kuumutada jook võimalusel piimavahustajaga.

 

Nii valmibki üks mõnusalt vürtsikas ja maitsev kuldne piim, head nautimist! 🙂

 

Avasta ka Vigri kohviku maitsvaid jõulutooteid, mida on hea peolauale panna ja ka sõpradele ning kolleegidele kinkida: www.vigrikohvik.ee/pood/

Kui Sul on mõni hea retsept varuks, mida sooviksid jagada ka teistega, siis kirjuta meile info@vigrikohvik.ee