» » Retseptisahtel: Kõrvitsapüreesupp ingveriga

Retseptisahtel: Kõrvitsapüreesupp ingveriga

Kas teadsid, et kõrvits on sügisene köögivili, milles leidub ohtralt A-, C- ja K-vitamiini?

Nimelt on C-vitamiin vajalik kudede kasvuks ja taastamiseks. K-vitamiin on seejuures hea just luudele ja südamele. Kiudainerikkas köögiviljas leidub lisaks ka A-vitamiini beetakaroteeni näol, mis on kasulik nägemisele ja immuunsüsteemile. Lisaks paljudele vitamiinidele leidub selles köögiviljas mitmeid eluks vajalikke mineraale nagu näiteks magneesiumi, mangaani, kaaliumit, rauda ja fosforit.

Siinkohal ongi õige aeg jagada meie koka Triinu loodud kõrvitsapüreesupi retsepti, et saaksid veeta sügisõhtu mõnusalt tummise ja tervisele pai tegeva kõrvitsasupi seltsis.

 

Pilt: Vigri kohvik

 

Retsept: Kõrvitsapüreesupp ingveriga

 

Koostisained:

  • 1 väiksem pudelkõrvits
  • 1 keskmine mugulsibul
  • 3 küüslauguküünt
  • Pöidlasuurune jupp ingverit
  • 1l vett
  • 1/4 tassi kookospiima
  • 1 apelsini koor ja mahl
  • 1/2-1 värske tšillikaun
  • Maitse järgi soola ja pipart
  • Kaunistamiseks värsket koriandrit ja röstitud kõrvitsaseemneid

 

Valmistamine:

  1. Tükelda kõrvits, sibul, küüslauk ingver ning tšilli;
  2. Keeda köögiviljad, kuni kõrvits on pehme, vajadusel vett juurde lisades;
  3. Riivi apelsinilt koor ning pigista välja mahl ning lisa supile koos kookospiimaga;
  4. Püreesta supp blenderis või saumikseri abil;
  5. Maitsesta soola ning pipraga;
  6. Serveeri ning kaunista värske koriandri ning röstitud kõrvitsaseemnetega.

 

Vaata ka Vigri e-poe suppide valikut!

Kui Sul on mõni hea retsept varuks, mida sooviksid jagada ka teistega, siis kirjuta meile info@vigrikohvik.ee